Vergoeding Fysiotherapie

Zorgverzekering
De meeste zorgverzekeraars kennen een vergoeding fysiotherapie, als je hiervoor een aanvullende verzekering hebt afgesloten. Het is raadzaam dat even na te kijken als je denkt dat je fysiotherapeutische behandeling nodig hebt. Met de meeste zorgverzekeraars heb ik een contract.

GEEN CONTRACT MET: Vanaf 2019 heb ik geen contract meer met Menzis. En vanaf 2023 ook niet meer met ZenZ. Dat houdt in dat, mocht je bij deze verzekeringen aangesloten zijn, dat je zelf een nota krijgt en bij je verzekering indient. Afhankelijk van je verzekering krijg je dan de behandeling geheel of grotendeels vergoed.

Geen verwijzing meer nodig
Sinds 2006 is er meestal geen verwijzing meer nodig voor fysiotherapie. Vergoeding fysiotherapie is afhankelijk van je verzekeringspakket. Alleen voor sommige situaties, zoals een behandeling aan huis, of een chronische diagnose, heb je nog wel een verwijzing van een arts nodig.

Vergoeding fysiotherapie behandelingen
Mijn zorg is om samen met jou zoveel mogelijk binnen het aantal vergoede behandelingen een behandelplan op te stellen. Mocht het zo zijn dat het aantal behandelingen dat vergoed wordt bijna ten einde is, dan wordt in overleg besloten om het behandelplan te blijven volgen of aan te passen. Wanneer het nodig is om een aanvullende verzekering voor het komende jaar af te sluiten dan kan ik je daar ook bij adviseren.

Betaling van behandelingen
De nota van de behandelingen gaat direct naar de zorgverzekeraar , als je aanvullend verzekerd bent.
Indien de behandelingen niet verzekerd zijn krijg je een nota thuis gestuurd.

Lees meer over welke behandelingen worden vergoed >
Lees meer over de tarieven >
Lees meer over de betalingsvoorwaarden >