Over Marion

Jouw fysiotherapeut

Marion Russchen

Bewustwording van je houding en bewegingen is heel belangrijk. Als je hebt geleerd hoé je dat doet, kan je ook leren hoe het anders kan. Zonder deze bewustwording is er geen verandering. En aangezien er veel klachten ontstaan door verkeerd gebruik of overbelasting is het duidelijk dat, naast het behandelen van de klachten, inzicht in hoe je klachten zijn ontstaan kan voorkomen dat ze terugkeren.

Sinds 1981 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Ik doe mijn werk dus al 43 jaar en nog steeds met heel veel plezier! Door de jaren heen is mijn vak natuurlijk wel veranderd, maar omdat ik geïnteresseerd ben in nieuwe ontwikkelingen houd ik mezelf goed op de hoogte.

Ervaringen
Mijn eerste ervaringen heb ik opgedaan in Zwitserland, in een ziekenhuis in Sumiswald en in een groepspraktijk voor Fysiotherapie in Zurich. In 1988 ben ik in Amsterdam komen wonen, om te trouwen, en te gaan werken in een gezondheidscentrum. Veel vergaderen en daarnaast een wachtlijst voor patiënten vond ik niet fijn werken, dus vond ik het heerlijk om mij daarna weer in bij een groepspraktijk aan te sluiten. Dat was eerst in een praktijk in Maarssen, en daarna in Amsterdam.

Praktijk Fysiotherapie Marion Russchen  
Vanaf 2003 werk ik in Amsterdam in een groepspraktijk. In zo’n groepspraktijk, samenwerkend met collega’s, binnen een netwerk van huisartsen en specialisten, bied ik deskundige zorg. Sinds 1-10-2020 is de praktijk gevestigd op de Rietwijkerstraat 8, waar mijn praktijk deel uit maakt van het Fysiotherapeutencollectief Balans.

Toegespitste zorg
Soms kan de zorg er ook uit bestaan dat ik je niet behandel, maar dat er eerst verder onderzoek nodig is, wat dan via de huisarts geregeld moet worden. Of ik behandel je niet zelf, maar stuur je door naar een collega fysiotherapeut met een specialisatie die op dat moment meer toegespitste zorg voor jouw probleem kan leveren.

Interesses
Naast mijn werk leef ik samen met mijn man in Amsterdam. Ik heb twee kinderen (1995 en 1999), beide kinderen wonen inmiddels zelfstandig. Wat mij nog meer bezighoudt? Voeding, goed en gezond eten, yoga, wandelen, film en literatuur, kunst en cultuur en lekker buiten zijn.

Hubertus slot Marion Russchen   Kroller Moller Marion Russchen   Museum Marion Russchen      

 Fysio met aandacht

Goed kijken en luisteren, dat is de sleutel van mijn behandelplan

Een scherpe analyse van de dagelijkse houdingen en bewegingen en hoe deze worden uitgevoerd, is voor het stellen van een juiste diagnose noodzakelijk. Aandachtig kijken, luisteren en voelen zijn daarbij voor mij erg belangrijk. Mijn doel is dat jij je weer prettig gaat voelen, weer je werk kan doen, kan sporten, kortom dat je kunt voldoen aan de eisen die de huidige tijd aan je stelt.