About Marion

Your Physical Therapist
Marion Russchen

Sinds 1981 ben ik werkzaam als fysiotherapeut. Ik doe mijn werk dus al 33 jaar en nog steeds met heel veel plezier! Door de jaren heen is mijn vak natuurlijk wel veranderd, maar omdat ik geïnteresseerd ben in nieuwe ontwikkelingen houd ik mezelf goed op de hoogte.

Ervaringen
Mijn eerste ervaringen heb ik opgedaan in Zwitserland, in een ziekenhuis in Sumiswald en in een groepspraktijk voor Fysiotherapie in Zurich. In 1988 ben ik in Amsterdam komen wonen, om te trouwen en te gaan werken in een gezondheidscentrum. Veel vergaderen en daarnaast een wachtlijst voor patiënten vond ik niet fijn werken, dus vond ik het heerlijk om mij daarna weer in bij een groepspraktijk aan te sluiten.

Praktijk van Eeghenlaan
Dat was eerst in Maarssen en vanaf 2003 in Amsterdam, in de Praktijk Van Eeghenlaan. In zo’n groepspraktijk, samenwerkend met collega’s, binnen een netwerk van huisartsen en specialisten, bied ik deskundige zorg. De Praktijk Van Eeghenlaan is sinds januari 2013 verhuisd van de Van Eeghenlaan 31 naar de Van Breestraat 193-195, waar meerdere praktijken samenwerken.

Toegespitste zorg
Soms kan de zorg er ook uit bestaan dat ik je niet behandel, maar dat er eerst verder onderzoek nodig is, wat dan via de huisarts geregeld moet worden. Of ik behandel je niet zelf, maar stuur je door naar een collega fysiotherapeut met een specialisatie die op dat moment meer toegespitste zorg voor jouw probleem kan leveren.

Interesses
Naast mijn werk leef ik samen met mijn man en twee kinderen (1995 en 1999) in Amsterdam. Wat mij nog meer bezighoudt? Voeding, goed en gezond eten, film en literatuur, kunst en cultuur en lekker buiten zijn.

Hubertus slot Marion Russchen  Kroller Moller Marion Russchen  Museum Marion Russchen  


Fysio met aandacht

Goed kijken en luisteren, dat is de sleutel van mijn behandelplan

Een scherpe analyse van de dagelijkse houdingen en bewegingen en hoe deze worden uitgevoerd, is voor het stellen van een juiste diagnose noodzakelijk. Goed kijken, luisteren en voelen zijn daarbij voor mij erg belangrijk. Mijn doel is dat jij je weer prettig gaat voelen, weer je werk kan doen, kan sporten, kortom dat je kunt voldoen aan de eisen die de huidige tijd aan je stelt.